sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kombipintelitestausta

Joustofroteepatja, tuplatarrakiinnitys
Siitä on aikalailla tarkalleen ikuisuus kun oon vääntäny pinteleitä viimeksi.. Nykyään tuntuu olevan vain noita tarrakiinnityksellä olevia malleja. Mä oon vähän skeptinen niitä kohtaan.. Tosin kaipa nekin toimii kun osaa laittaa ne oikein. Eniten mua mietityttää kun se tarra tulee sit vähä siihe kohtaan ku sattuu tulemaan, vaikka sisäpuolelle. No siis saahan sitä kikkailtua vähän toiseen kohtaan mut pitää vähän purkaa ja kokeilla taas uudelleen.. Se kun oli niin helppoo ennenvanhaan ku kääräs vaan edellisen kerroksen alta ja toisen kerroksen lippa päälle ;) Niin ja juu voihan tarranki päälle käärästä toisen kerroksen mut se ei oo iha niin helppo peittää ku käärästy häntäpää.

Kombipintelit

No mut eikun tutustumaan mulle uuteen ihmeellisyyteen eli kombipinteliin. Siis semmoseen jossa on patja itse pintelissä mukana. Testasin paria mallia. Toinen (ylempi kuva) myös patjaosaltaan (joustofrotee) joustava pinteli jossa kiinnitys tuplatarralla. Toisessa (alempi kuva) patjaosa paksua foamia joka ei juuri jousta (turvallinen käyttää). Tässä on tarranahakiinnitys eli sellainen joka pujotetaan lenkin läpi ja tarrataan takaisinpäin kiinni.

Testi 1. Joustamaton foam patja

Joustamaton paksu foam patja, tarranauhakiinnitys
Ensin testasin tuota joustamattomalla foam patjalla olevaa mallia.
Vähän aikaa piti miettiä ylipäätään mistä kohtaa lähtisi käärimään. Kombipintelissä kun ei toiminutkaan perinteinen kaava keskelta alas ja sit ylös. Patjaosahan jäi silloin vain alaosaan. Piti vähän keskittyä että sai sen asettumaan tasaisesti kun on sen verran paksu ja koska ei jousta, ei asetu niin jalan myötäisesti. Keksin että kääriminen piti aloittaa yläreunasta (tähän voi vaikuttaa toki hevosen jalan kokokin..) niin että alareunaan päästessä patjaosa olisi käärittynä ja alkaa pinteliosa. Sitä sitten rullattii ylös. Tämähän oli se tarranauhamalli ja sen saakin kiristettyä napakasti (ei tietenkään hampaat irvessä kiskota!) Lopputulos näytti vähän möykkyiselta mutta syynä voi toki olla näihin tottumaton käärijäkin.. Jalassa nuo kuitenkin pysyivät :)

Testi 2. Joustofroteepatjallinen pinteli

Seuraavaksi testasin tuota joustofroteepatjallista mallia.
Nyt olinkin jo oppinut mistä kääriminen pitää aloittaa.. Tämän patja on paljon ohuempaa. Se asettui mukavasti ja tasaisesti myös jouston ansiosta. Tässä on se puoli myös että pitää olla tietysti tarkkana ettei tällaisin kokonaan joustavia paketteja vedä ihan hullun piukkaan. Mukavasti se kääriytyi ja näytti siistiltä ja tasaisesta. Tuplatarrakiinnitys on leveämpi ja pysyy varmasti myös kiinni. Tarrapää siis taitettiin kahden tarran väliin kuten joissakin tarrabootseissa. Viimeisen kiepin kireyttähän ei tässä kauheasti voi säätää ja se vähän mietitytti. Siis jos kyseessä onkin sirompi jalka niin jääköhän löysäksi. Kovin piukkaan se ei nytkään suokin kinttuun mennnyt mutta napakasti se siinä myös pysyi ratsastuksen jälkeenkin.

Suosikki?

Tykkäsin henk. koht. enempi tuosta joustofroteepatjaisesta. Oli kyllä helpompi laittaa kuin patja ja pinteli erikseen. Mä en muuten ole kyllä kovin pintelinkäärijätyyppiä kun kaiken pitäs käydä nipsnaps nopeaan ;)

Jälkipäivitys

Jatkoin testiä vielä toisena päivänä ja onnistuin käärimään molemmat nyt jo tasaisemmin. Käärin toisen mallin takasiin ja toisen etusiin. Nyt tuo paksulla joustamattomalla patjalla olevakin kääriytyi ihan tasaisesti kun olin keksinyt idean miten se kuuluu laittaa ;)
Joustofroteepatja ja tuplatarrakiinnitys

Joustamaton foam patja ja tarrahihnakiinnitys. Tämäkin kääriytyi nyt tasaisesti kun käärijä oli vähän harjoitellut ;)


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti