sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Montee.. ? ;)

Tänään tuli päähänpisto ihan yhtäkkiä kun olin laitellu Eikkarin kuntoon ja tallillamme asuva lämpöinen ravuri Olli oli samaan aikaan juuri lähdössä lenkille. Keksittiin sit kokeilla että mitäs jos lähdenkin Ollin perään lenkille niin katsotaan tuleeko ihan katastrofi ;) Tiesin kyllä jo ihan varmaksi että vauhtia ei tule puuttumaan mutta toiveena oli että jos saisin Eikkarin pidettyä kärryn takana turpa kuskin selässä niin ehkä selvittäisiin hengissä.

Tuolla kun tuota menohalua on riittämiin niin kokeillaanpa nyt sitten antaa juosta hetken ;) Alkukäynneill meni ihan kivasti. Olihan tuo turpa kuskin selässä mutta se jarrutti mukavasti. Sit lähdettiin hölkkään.. Eikari ampas ruopaisten matkaan ja mä nappasin samantien kiinni kun näytti että ryykää ohi. Yhtäkkiä se alko laukata ihan hidasta laukkaa! :) Siis ihan räjähtämäisillään se oli mut meni kuitenkin enempi ylös kuin eteen. Sitten ku ihan hiukan päästin ni ryykäs taas aika tavalla eteen.. Tässä kun ehti tulla hiukan välimatkaa ravuriin ni kiirehän oli aikamoinen. Huutelin odottamaan että päästin taas selkään kiinni ja koitettiin lähteä hölkkään uudestaan mutta vähän rauhallisemmin kiihdyttäen.

Nyt onnistuttiin pysymään tasaisesti perässä ilman totaalirepeämisiä mutta kylä kieli keskellä suuta sai pitää ettei vaan lipsahtaisi kärryn ohi kun jarruista ei ollut minkäänlaista tietoa. Jonkun aikaa siinä rymisteltiin perässä aikamoisilla kierroksilla ja kyllä silti sai pidellä vaikka pää nojaskin kuskin selkään. Puolessa välissä otettiin käyntipätkään ja sain lepuuttaa käsiäni ja kuoria vaatteitani kun hiki virtasi.. Eikkari alkoi hetken päästä kävellä suhteellisen kivasti kun vaan sain nojata kuskin selkään otsallaan..  Tämän jälkeen kun otettiin hölkkää niin alkoi sujua oikein mukavastikin. En tiedä oliko väsyneempi vai alkoiko päästä ideasta jyvälle että ohi ei mennä mutta enää ei tarvinnu pidellä rystyset valkoisina. Kyllä se lujempaa olisi vielä halunnut mutta pysyi nyt nahoissaan paremmin ja juoksi rennommin. Heti jos koitin hidastaa että olis metriäkään välimatkaa niin se ryntäs taas kärryn perään niin vauhdilla että hirvitti et törmätään. Paras oli siis vaan pitää se ihan kiinni.

Matkaa taittui n.8km. Loppukäynnitkin onnistui kivasti kun ei tarvinnu jarrutella lainkaan kun oli tuo Olli-jarru edessä mihin nojata. Kotiin tullessa Olli jatkoi vielä hetken matkaa meidän kääntyessä kotipihaan. Samantien ku "jarru" poistui edestä alkoi Eikkarilla hoppu ja ravata hössötti tallin ovelle asti ;) Olis siis kyllä vielä menohaluja riittänyt mut ei uskalla nyt yhtäkkiä päästellä enempää.

Jaa-a.. saas nyt sit nähdä kuinka pimee Eikkari on huomenna ;)
Veikkaan et on kaks vaihtoehtoo. Joko se on umpihössö tai sit tosi rauhallinen. Olishan tuo vaihtelua treeniin vaikka kerran viikossa jos sen pää ei ihan tuosta pimahda. Varsinkin jos oppii pysymään alusta asti takana ilman taistelua ja juoksee rennosti. Onko teillä kokemusta onko ollut hyvä vai huono jos muutenkin reippaalla hössöhevosella käy päästelemässä? Päästääkö höyryt pois vai kehittääkö vaan lisää?

4 kommenttia:

  1. Mulla ex-ravuri sai lisää virtaa ja meinas et ku viimeksiki päästeltiin, nii se o menoo taas. :D Suussa ei mitään tuntoa, jote välil mentii ja kovaa... :D

    VastaaPoista
  2. Täl ei oo koskaan ollu kärryjäkään perssä mut suku on kyllä ravipuolelta. Mietin et mahtaisko silti kentällä osata mennä niinku kuuluu ja hösäis sit vaan maastossa..

    VastaaPoista
  3. Luulisin että jos pääsee oikeasti päästelemään höyryt ulos eli ei jaksa enään hösötä kotiin tullessa, niikuin nyt, on varmasti seuraavana päivänä rauhallisempi ratsataa kentällä. Mutta nyt koska sinne pipoon tais vielä hieman puhtia jäädä saattaa se kostautua seuraavalla kerralla.
    Mutta taas toisaalta koska et ole kaahotanut kentällä niin saattaa ymmärtää että on "töissä" kentällä.
    T:Laura

    VastaaPoista
  4. Hyvä te! Kuulostaa aika hurjalta lähteä kärryn perässä viilettämään. :) Varmasti hevonen nopeasti tajuaa, että kärryn perässä saa viilettää eikä se hössöttäminen sitten muualla jatku kun vaan tosiaan hevonen sen oppii. :) Varmasti kivaa vaihtelua hevoselle.
    Mä Tahvon kanssa uskallan hädin tuskin laukata toisen hevosen perässä. :D No, siitä se varmaan meilläkin lähtee...

    VastaaPoista