maanantai 14. tammikuuta 2013

Eikkarin pääkoppa nomitilassa ja Hraunarin villat läks..

Jihuu! Eikkari ei pimahtanu ihan täysin eilisestä ravurileikistä :)
Ihan normaalisti käyttäytyi tänään kentällä. Ei siis (tietenkään) juuri kävellyt mutta ravissa toimi oikeinkin mukavasti. Keksin tänään kokeilla myös väistöä ja sulkua niin että lähden pohkeenväistössä esim oikeaan ja siitä vaihdan sulkuun vasemmalle. Tämä onnistuikin yllättävän hyvin käynnissä ja jopa tunnistettavasti ravissakin. Pelhamin alaohja roikkui ihan löysänä melkein koko ratsastuksen ajan. Jätin sen tarkoituksella oikein roikkumaan kun halusin testailla miten Eikkari toimii niin etten vahingossakaan koske siihen. Suukappale oli suora Happy Mouth. Mietinkin että sitä vois kokeilla myös normikuolaimena pelkästään.
Ei tämän päivän kuvaa mut Eikkaria kuitenkin ;)


Tallissa 18 tuntia kuivumassa seissyt Hraunar sai mut vihdoin taas tekemään klippauspäätöksen..
Hraunar on kesän jälkeen klipattu jo kolmesti kokonaan ja nyt sitten parturoin sen osittain. Mikäli tuollaisen issikan turriaisen klippaa alusta asti osittain niin siitä tulee ihan puudelin näköinen. Karvarajat on sen verran hurjia kun karvapeitteellä on paksuutta n. 5cm. Hraunarilla ei kuitenkaan ihan täyttä turkkia ollut kun se on kuitenkin klipattu talven aikana. Nyt sai siis riittää osaklippaus ja tällänen siitä sit tuli:
Hraunaria vähän nauratti uus lookki..

Pää olis näyttäny leukavilloineen vähä hassulta klipatun kaulan kanssa joten herra sai parranajonkin.. Tohon riimuun oon muuten tykästyny kovin! Näyttää ihan täysin nahkariimulta ja itseasiassa tuntuukin siltä. On tosi pehmonen ja taipuisa eikä kovetu kovilla pakkasillakaan. Toi on siis Teknan synteettinen riimu. Voin siis lämpimästi suositella! Harmi ettei oo XFullina ni en saa tollasta Eikkarille..


Kesäkarva näyttäis kiiltelevän tuolta alta jo.. Joskus kun ajelee tämmöseen aikaan niin tuleekin nopsaan kiiltävä kesäkarva jo. Ja joskus ei.. Oon klippaillu aika paljon monena vuonna mutta ihan aukotonta totuutta en oo pystyny määrittämään koska on paras klipata ettei mene karvankasvu sekaisin. Todennäköisimmäksi oon todennu kuitenkin et jos klippaa marras-joulukuussa niin saattais ehkä olla suurin mahdollisuus sekottaa karvan kasvu täysin. Kerran jouduttiin klippaamaan koko pihattolauma issikoita joulukuussa sieniepidemian takia. Suurimmalla osalla meni karvankasvu ihan sekaisin. Ei lähtenyt kasvamaan muutaku tupsuja ja haitulakarvaa. Karva alkoi kasvaa vasta kunnolla kun SEURAAVAN talven talvikarva tuli...

Eikkariakin tekis kovasti mieli myös vähän sheivailla...
Käytin konettakin sen vieressä tänään vähän testimielessä. Ääneen ei reagoinu juurikaan mut kun vähänkään hipasin kädellä jossa oli tärisevä kone niin se olikin jo aika hurjaa.. Harjailin sitä siis siinä samalla kun pitelin konetta kädessä. Täytyy varmaan ottaa tavaks harjailla sitä kone toisessa kädessä..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti