perjantai 18. tammikuuta 2013

Icetölt 2013?

Sain kutsun Icetölt 2013 kilpailuun joka on kutsukilpailu ja järjestetään Klaukkalan jäähallissa 21.4.
Tänään oli viimeinen ilmoittautumispäivä ja tottakai jätän aina ilmoittautumiset viimetinkaan että saan viimeiseen asti pähkäillä mennäkö vai eikö.. No päätinpä sitten ilmoittautua.

Siellä ei ole varsinaisesti "meidän" lajeja missä oltaisiin Hraunarin kans vahvoilla mut aattelin sitten kuitenkin mennä vaikka vaan huvin vuoksi ;) Esim passia ei tuolla jäällä uskalleta noissa tiloissa esittää eli yksi vahvimmista askellajeistamme jää pois. Siellä molempiin erikoisluokkiin kuuluu työtöltti joka sekään ei ole "meidän" lajiin kuuluva juttu eikä Hraunarin vahvuuksia muutenkaan varsinkaan vielä kun on niin nuori ja työtöltti vaatii niin paljon voimaa, tasapainoa ja kokoamista.

Piti kokeilla vähän miltä tuo työtöltti nyt oikein sitten Hraunarilla näyttää ja sainkin kuvaajan zoomailemaan. Ei tässä videolla paljoa työtölttiä näykään mutta yksi sivu kuitenkin sinnepäin epätasaisesti haparoiden. Työtöltti on siis koottua tölttiä ja mahdollisimman hidasta. Enimmäkseen taidan tuossa videolla vain suhailla ympäriinsä ja tehdä temmonvaihteluja.. Ja TAAS sama efekti ku aina kun kuvataan tai oon kisaradalla.. Pidän taas varmuuden vuoks ja jäpitän niin että hevonen tulee epävakaaksi..äh.. Mul on muute tuos nii pitkä takki et käy jo samalla ratsastusloimesta noi pienelle hevoselle.. ;)


Eikkarilla on kenkä kilkannut niin että ei kovin vakavasti oo voinu työskennellä. Eilen vihdoin sai kyllä uudet poposet alle mutten ehtinyt millään ratsastaa. En eilen enkä tänään.. tosin tänään ei kyllä ihan kauheasti houkuttanutkaan kun oli pikkasen rapsakka ilma...

Tuossa viimeksi laitoin Eikkarille suoran synteettisen suuhun. Ilman siis minkäänlaista vipua tai apupiuhaa. Ihan ok oli sinänsä mutta sillon ku se karkaa ni se sit karkaa ja kaipais ihan sekunniks sitä alaohjaa pikkuisen..

2 kommenttia:

  1. Töltti on hauskan ja työlään näköistä (ratsastajalle siis). Olisi mukava tietää miltä tuntuu töltätä. Tölttiä ei koskaan ole päässyt kokeilemaan, vaikka ennen Tahvoa ratsastin issikkatallilla. :) Onnea kisoihin!

    VastaaPoista
  2. Töltin kanssa on vähän sama kuin ravinkin. Jos mennä humputtelee niin helppoahan se on vaan istuskella. Jos kuitenkin haluaa vaatia hevoselta vähän enemmän niin saa tehdä töitäkin enemmän. Jos taas vaaditaan vieläkin enemmän, kuten passagea tai piaffia, täytyy taas tehdä enemmän töitä. Työtöltin ratsastaminen onkin hyvin paljolti sama kuin passagen tai piaffen ratsastaminen ;)

    Keskitemmossa humputtelu ilman suurta kokoamista on kyllä leppoisaa menoa. Työtöltin vauhtisen töltin ratsastaminenkaan ei ole vielä vaikeaa mutta kun pitäisi ratsastaa hitaassa temmossa, suurella kokoamisasteella ja suurin liikkein niin että rentous hevosessa säilyy niin.. Ja taas tämäkin pätee myös raviin.. ;)

    VastaaPoista