keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Laukkaa! ..ainaki pari askelta kerrallaan..

Ihan uskomatonta että Eikkari on jo 3 peräkkäistä kertaa ollu aivan taivaallinen ratsastaa! Siis ravissa voi tehdä ihan oikeasti jotain muutakin kuin koitaa pysyä oikeassa vauhdissa. Kun nyt oli kentästä osa sulanut niin että hiekka näkyi, olikin ihan pakko koittaa edes vähän laukkaa!

Moneen viikkoon en ole voinu sitä laukkuuttaa kun on ollut liukasta ja se kohnottaa niin kovin. Ja ylipäätään liinassahan oon laukkuuttanut kun on niin honkkelia menoa.. Silloin kun viimeksi sitä oon liinassa pyörittäny niin harjoteltiin laukkaa niin että pyydän vain noston ja sit heti seis ja rapsuteltavaksi keskelle rentoutumaan. Se kun yleensä noston jälkeen paahtaa kierrostolkulla..

Päätin nyt kokeilla onneani ratsain vaikka taukoo olikin ollu kun tuntui niin rennolta ja vastaanottavaiselta muuten.. Mentiin voltilla ja otin siitä noston. Eka nosto menikin jouhevasti ja hidastin heti parin askeleen jälkeen seis ja kehuin. No sittenhän sitä oltiinkin jo aika hiilenä ja kun seuraavaksi kuiskasin rauhallisesti "laukka" niin se oli seota kinttuihinsa kun tuli niin kiire eikä löytänyt sitten laukkaa laisinkaan.. heh.. Kieputin ravissa niin että vähän rentoutui ja uus yritys. Lopulta sain useamman noston nätisti ja parin askeleen jälkeen alas raviin ja pysähdyttiin rapsuttelemaan. Parhaiten nosti kun käänsi vaan vieläkin pienemmälle ympyrälle ja sanoi rauhallisesti melkein kuiskaten ....hop..........hop..... ;) Tuntuu että se kyllä pystyy laukkaan vaikka kuinka pienellä ympyrällä ja että se itseasiassa on sille fyysisesti tavallaan helppoakin kun vaan pää pysyy kasassa eikä sählää.

Voi että mä odotan että pääsen ihan oikeasti työstämään Eikkaria laukassa! Niin että se toimis niin kun alkaa nyt toimia ravissa. Mietin että kuinka kauan mahtaa mennä että ollaan siinä pisteessä että laukkaa voi alkaa työstää eikä se ole ihan holtitonta. Raviin meni useampi kuukausi mutta mahtaako laukka tulla ylipäätään nopeammin sen myötä kun toimii nyt paremmin ravissa ja on tullut tasapainoa sitä kautta?

1 kommentti:

  1. Hienoa! Onnea teille. :) Osaan kuvitella tuon hetken, kun Eikkari on yrittänyt nostaa laukkaa ja on vain innoissaan säheltänyt jotain muuta. :D

    Varmasti avin sujuminen tukee laukan työstämistä. Ainakin näin sanoo tämän tädin maalaisjärki. Kokemusta kun ei projekteista ole. :)

    Meillä on ollut Tahvon kanssa vähän toisin päin tuo laukkaaminen. Pari askelta ja sitten tippuu käyntiin tai jopa pysähdykseen. Nyt kun oli kuukauden sairasloma on laukkahalujakin enemmän. Muutenkin olen vuoden aikana saanut enemmän itseluottamusta ja istuntakin on hieman parantunut. Pysytään siis laukassa kauemmin kuin ne pari askelta.

    VastaaPoista