lauantai 15. joulukuuta 2012

Miten harrastetaan? Kuinka paljon on liikaa?

Oon nyt koittanu pitää näppini erossa Eikkarista ja antaa sen lomailla ja parannella tuo kinttunsa kunnolla. Vasen takanen koittaa sitkeästi vieläkin turvotella ja syynä onkin varmaan tuo yhtä sitkeä nirhama vuohisessa ulkosyrjässä. Ei se varsinaisesti mitään vuoda tai ole hurjasti auki mutta ei nyt oikein kunnossakaan. Hiukan se tuntuu ärtyvän liikkeessä kuitenkin ja varmaan vähän aukee sen verran jostain pikkuisen ettei pääse parantumaan ja pitää turvotusta yllä. Tuolla lumihangessa tarhaillessa saa nyt kätevästi viilennyshoitoakin.

Toisaalta on ollut myös ihan järjetön joulukiire töissäkin ja hommaa tehdään kellon ympäri. Ei siis ole liiemmin ylimääräistä aikaakaan nyt. Jonkun kerran tässä välissä oon Hraunarin kanssa käynyt pikaisesti pyyhältämässä.

Pohdintaa..

Tässä ollaan tänä vuonna koitettu muuttaa konseptia niin että ajetaan tallitoimintaa pikkuhiljaa yrityspuolelta harrastustoiminnan puolelle. Tarkoituksena olisi siis keskittyä tuohon toiseen yritykseen eli varustemyymälään. Pitkän aikaa oon koittanu tehdä molempia mutta ei niitä vaan voi täyspainoisesti tehdä molempia kun ei aika todellakaan riitä. Pakko on karsia jostain. Tallihommahan on hyvin fyysistä ja koska terveys on mennyt jo mieheltä ja näyttää tökkivän mullakin, on ehkä turvallisempaa koittaa vähentää tuota fyysisempää puolta ja keskittyä myymälään.

Koitan siis opetella harrastamaan hevosia pitkästä aikaa.. Mutta miten se käytännössä tehdään?
Olen siis koittanut vähentää ratsastettavien määrän kahteen. Voiko kahta hevosta ratsastaa harrastuksena työn ohella? Kuinka paljon ihmiset yleensä käyttävät aikaa harrastukseen? Kuinka paljon on liikaa? Tuntuu että mä en tiedä "normaalista" elämästä mitään. Mä en oo juurikaan eläny ns. normaalia elämää. Siis sellaista että mennään aamulla töihin ja tullaan neljän jälkeen kotiin ja sitten on vapaa aikaa. Vai mikä on normaalia?

Koska mun työ ei ole niin sidottuna aikatauluihin, voin suunnitella päiväohjelmaa vapaammin. Ainoa ongelma on että työtä riittäisi kyllä sen 24/7.. Mieluummin siis esim ratsastan valoisaan aikaan kun tietokonehommia voi hyvin tehdä pimeälläkin. Tallien teon lisäksi kahteen hevoseen tuppaa väkisin kulumaan parisen tuntia jos ne molemmat ratsastaa. Toki joku vapaapäivä tarvii hevosille antaa mutta monesti kuitenkin ohjelmassa on molempien liikutus samana päivänä. Kädenvääntöä käydäänkin sitten siitä että onko 2h liikaa harrastusaikaa. Onko?

3 kommenttia:

  1. 2h ei ole liikaa ;) täällä menee helposti neljäkin tuntia päivässä sisältäen 1-2 hevosen ratsastus. Ja muutamana päivänä viikossa menee reilusti pidempään tehden näitä "lisähommia"

    VastaaPoista
  2. Ymmärrän että parin tunnin harrastukset voi ehkä vielä sovittaa koulun kanssa samaan mutta entä kun mun pitää kuitenkin ottaa huomioon ajankäytössä myös perhe ja lapset..
    Olen koittanut mennä sillä ohjelmalla että ratsastaisin viikolla ja pyhittäisin sitten viikonloput perheelle.. mikäli ei ole valmennusta tai kisoja ;)
    Toisaalta mietin että jos jakaisin ratsastuksia viikonlopulle niin päivää kohden käytettävä harrastusaika vähenisi..

    VastaaPoista
  3. Eihän se ole kun tunti aamulla. 6-7 ja päivän mittaan katsoo mitä ehtii vielä tehdä. Yleensä mä teen ainakin lähes kaikki tallityöt heti aamusta jolloin voi loppupäivänä vain sovittaa ratsastuksen 20min-1h/hevonen :)

    VastaaPoista