tiistai 18. joulukuuta 2012

Pelham kokeilua

Lupasin että pidän näppini erossa Eikkarista nyt joulukiireiden aikaan mutta oli kuitenkin ihan pakko vähän käydä edes köpsöttämässä kun sain päähäni kokeilla pelhamia kaksin ohjin. Kaivoin naftaliinista mun ikuisuuden vanhat pelhamit.. siis oikeesti ne on ollu mulla varmaa vuodesta -94 tai -95... Enkä edes muista kuinka monta vuotta sit oon niitä käyttäny edes. Suuosa on suoraa mustaa kumia. Ihmettelinkin etteivät olleet edes yhtään hapertuneet!

Uudet suitsetkin piti (voi harmi ;)) ostaa kun poskihihnat jäikin liian pitkiks pelhamin kanssa. Leukaketjuksi laitoin semmosen missä on levee nahkaosa leuan alla. Jotenki oon karttanu pelhameita ja olympioita yms. kun ne on jotenki hitaita ja kömpelöitä. Nyt sain kuitenkin inspiksen nimenomaan siitä et kokeilen tuota kaksin ohjin niin tavallaan on kuitenkin lähes normituntuma ja sit vain tarvittaessa tuo vipu.

Yllätyin kuinka kivalta tuo tuntuikin pelhamin kanssa :) Siis olihan se kyllä semmosta seilaamista kun se ihmetteli uutta ja erilaista kuolainta ja sitä miten se toimii. Oli kuitenkin ihanan kevyt ja pidätteet meni läpi yllättävän hyvin, siis jopa normiohjalla. Koska pidätteiden kans ei tarvinnu taistella (vaikka toki usein joutui tekemäänkin) niin pysty ratsastamaan kevyemmällä tuntumalla ja Eikkarin suukin vaahtosi ja toimi paremmin. Toivon vain että rentoutuisi ja vakaantuisi vielä muodon kanssa kun tutustuu kuolaimeen ja sen toimintaan.

Sen vasemman takasen tilanne sitten..
Semmone pikkusen turvoksissa se on mut ei mikään tukki. Haava on oikeastaan aikalailla mennyt umpeen mutta rupea tuntuu jotenkin tulleen vaan lisää sen ympärille. Ratsin jälkeen letkutellessa lutrasin samalla sitä haavaa niin pitkään että alkoi pehmetä ja koitin nyppiä niitä pehmenneitä rupia karvoista. Sitä kun on vaikee pitää puhtaana kun irronneet ruvet on jääny kasvaviin karvoihin kiinni (karvat kasvavat ruven läpi).

Joulusta..
Yhtään joululahjaa en ole kellekään ostanut enkä ylipäätään koko joulua edes ehtinyt ajatella henkilökohtaiselta kantilta lainkaan. Yhtään joulukoristettakaan ei ole missään. En todellakaan ole ehtinyt. Muille olen kyllä pakannut ja lähettänyt Viljar Shopin paketteja yötäpäivää.. ;)
Siis eikun takas töihin...

5 kommenttia:

  1. Meillä kans on energisellä ja kovapäisellä suokilla suora kuminen pelham ja kyllä toimii! En tosin itse ole päässyt samaa hevosta muilla kuolaimilla kokeilemaankaan, mutta tää toimii tosi hyvin ni miksipä sitä muuttelemaan. Pidätteet menee läpi ja ohjien ei tartte olla sentin pituset että hevonen kuuntelisi muutenkin ohjaa.

    Olis muuten sellanen päivitys kiva, missä kertoisit Viljar Shopista. Että mitä sellainen yrittäjä tekee. Mä oon aina ajatellut että joskus joku oma heppaputiikki vois olla jees, mutta tosi vähän löytyy yrittäjien juttuja sellasesta, mitä oon googlea selaillu.

    VastaaPoista
  2. Tuo olisi kyllä ihan kirjoittamisen arvoinen asia valaista vähän taustaa hevosvarustemyymälän ja erityisesti verkkokaupan pyörittämisestä. Erityisesti verkkokaupan pitämisestä on ihmisillä vähän eri käsitys kuin mitä se käytännössä onkaan.

    Toisaalta mietin että viitsinkö sekoittaa tänne kovin paljoa työasioita (ja kuinka paljon niitä halutaan lukea) kun ajatuksena on kuitenkin että blogi on mun yksityisen persoonan tuotosta. Tosin mun elämään kuuluu tuo työ niin määräävästi että se on kuin osa mua.

    Olisi kiva kuulla lisää kommenttia minkälaisista asioista/aiheista lukijat ylipäätään haluaisivat lukea.

    Kiitos ideasta :)

    VastaaPoista
  3. Ku teillä on joskus ollu hevonen nimeltä Glaður frá Enni (blogi: http://latepallero.blogspot.fi/), nii muistaisitko siitä jotain? Olis nimittäin kiva tietää jotain "Laten" menneisyydestä. :)

    VastaaPoista
  4. Gladur ei ehtinyt olemaan kovin kauaa meillä ja siitä on todella paljon aikaa joten en kovin paljoa muista. Muistan vain että oli ongelmaton ja mukava kaveri :)

    VastaaPoista