keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Rukkasten kanssa räpellystä

Olipas vinkeetä koittaa ratsastaa Eikkarilla kolmisormirukkasilla kaksin ohjin.. Kun oli vielä samanlaiset ohjat keskenään niin muutamaan otteeseen saikin pysähtyä naruja setvimään. Päädyin lykkäämään molemmat siis samaan väliin ja koitin pitää kourasta ulostulevista ohjan häntäpäistä kirjaa kumpi oli kumpi. Siis eihän niitä nyt normaalisti voinu käyttä mut sai edes säädeltyä niin et nyt mennään lähinnä normiohjalla ja sit tällä säädöllä taas alaohjakin on vähän käytössä. Suussa oli siis kumipelham.

Mutta jestas että olikin kiva poni ihan sen yläohjankin kanssa :D Alkuun oli käynnissä hoppu ja aattelin jo et tää on taas tätä. Käyntityöskentelyn jälkeen kun otin ravin, olin varautunu alottaan muutaman aseleen ravipätkillä kun se kuitenki alkais kohnottaa. Mutta mitä viä! Sehän alko lompsuttaa rentoo ravia hissukseen siinä keskiympyrällä ja ainaki kokonainen ympyrä varmaan mentiin ennenku tarvi tehä pidätettä! Siis toki hiukka puolipidätteitä kuitenki.. Alko samantien myös venutella alas.. ohhoh..

Oonki täs kokeillu tuota juttua kun Björsin valmennusjutussa oli lehdessä. Siis kun hoppuilee käynnissä niin pyydetään puolikas takaosakäännös tai tehdään äkisti käännös. Siis sinänsä itseasiassa hyvinkin samantapaista ideaa kun Hraunarin kans oli valmennuksessa ja sitä Eikkarillakin myös testailin. On ihan hyvältä tuntunu tuo harjotus. Vaikka käännöstä/takaosakäännöstä tuleekin sit harrastettua välillä aika usein.. ;)

Oikealle tosin Eikkari meinaa takaosakäännöksessä kaatua turhan livakasti sukeltaen joten sinnepäin kokeilinkin pyytää vain pari kolme askelta ja päästän sitten eteen. Välillä kokeilin tilalle pyytää myös sulkua ja sekin tuntui toimivan.



Hraunarin kans harjoiteltiin taas laukannostoja niin että se perä lähtis myös mukaan. Oikea laukkahan sillä on ollu vaikeempi ja lähtee siihen helposti juosten. Alkuverkan jälkeen menin keskiympyrällä(tavallaan) mutta vaihdoin suuntaa koko ajan. En kuitenkaan säännöllistä kahdeksikkoa vaan.. no.. koitan piirtää.. ;)
Tulipa upea taideteos! Värit kertovat askellajien kohdat. Nostin laukan siis töltistä suunnanvaihdon yhteydessä, pian noston jälkeen hidastus tölttiin ja samalla kaarto ympyrän läpi ja toiseen suuntaan sama. Hraunar on vähän hikeentyny noissa nostoissa ja koittanu ennakoida ja ryysätä lapa edellä laukkaan perä pitkällä mut nyt saatiin monta suht rentoa mutta kuitenkin napakkaa siirtymistä. Siis myös siihen vasempaan..
Vanhaa kuvaa Hraunarista..

2 kommenttia:

  1. Onpas superkaunis issikka! Ja projektiputtekin on ihan komea. :) Mukavia ratsastushetkiä lumen keskelle toivottelee ikuinen (alkeis)tätiratsastelija täältä pimeästä. :)

    VastaaPoista